Motorem našeho webového serveru bude pekelně rychlý
procesor AMD Ryzen Threadripper 7960X (ZEN 4).
Česneková silice
Z Multimediaexpo.cz
Česnekové silice jsou významnou skupinou látek, obsažených v koření. Jsou kořenící složkou všech druhů rodu Allium. Mají podobné vlastnosti jako etérické oleje. Od nich se ale odlišují v jedné důležité vlastnosti. Česnekové silice jsou v rostlině obsaženy ve vázané formě bez chuti a bez vůně.
Typická štiplavá vůně a chuť vniká až při krájení. Narušením rostlinného pletiva vzniká enzym, který česnekové silice rozkládá. Při tom vzniká typické palčivé aróma. Podobně je tomu i v případě horčičných silic (např. horčice, křen, řeřicha).
Z toho důvodu lze všechny druhy cibule a česneku skladovat spolu s ostatními potravinami bez obav, že při společném skladování načichnou.
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |