V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2017/12

Z Multimediaexpo.cz

V Tower (mrakodrap), Pankrácká pláň (Praha)

V Tower je třicetipatrový 104 metrů vysoký mrakodrap se 130 byty, budovaný na Pankrácké pláni v Praze 4, na dosud nezastavěné ploše severovýchodně od křižovatky ulic Pujmanové a Milevská, na hranici Krče a Nuslí, nedaleko trojmezí s Podolím. V době svého vzniku byl nejvyšším bytovým domem v České republice. Stavba byla zahájena v červnu 2015, dokončena má být v říjnu 2017. Investorem je lucemburská skupina Aceur Investment, návrh je od českého architekta Radana Hubičky. Projekt by měl stát tři miliardy korun.

Mrakodrap bude mít 130 bytů, které se budou nacházet od 5. patra výš. Jejich plocha bude v rozmezí 50 až 400 metrů čtverečních a jejich cena bude stoupat s výškou. Nejluxusnější budou střešní byty zvané penthousy, které budou mít vlastní bazény a terasy. Pro obyvatele bytů bude k dispozici například privátní fitness a bazén, služby hotelového typu včetně například čistírny a úklidu zajistí non stop fungující recepce. Denně 24 hodin bude fungovat také vlastní ochranka. Parkování bude zajištěno ve třech podzemních podlažích, kde se bude nacházet 254 parkovacích stání. Celý vzhled stavby má dle slov architekta symbolizovat mužství a ženství.

Dosud je nejvyšším bytovým domem Rezidence Eliška v pražských Vysočanech, která má 25 pater a výšku téměř 94 metrů.

Původně se projekt jmenoval City Epoque a patřil zkrachovalé firmě ECM. Ta ho plánovala postavit už před ekonomickou krizí, její nástup však plány na několik let zmrazil. Nakonec projekt koupila developerská společnost PSJ Invest, investorem se stala lucemburská investiční skupina Aceur Investment a po dlouhých odkladech stavba konečně v červnu 2015 započala. Dokončení se plánuje na říjen 2017.

Samotná budova se nachází na pravém břehu řeky Vltavy v Nuslích, necelých 5 kilometrů od centra Prahy a spolu s dalšími výškovými budovami vzdálenými méně než 300 m jako City Tower (109 m), City Empiria (104 m) a Panorama Hotel Prague (79 m) bude tvořit hlavní dominantu Prahy 4. Vyvýšené místo pankrácké pláně poskytne obyvatelům V Toweru panoramatický výhled na obytné čtvrtě Vyšehrad, Vinohrady, ale i na historické centrum s Pražský hradem. Komplex se nachází v blízkosti několika rekreačních zařízení a nedalekého obchodního centra Arkády Pankrác.