V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2017/13

Z Multimediaexpo.cz

Karolína Plíšková na US Open 2016

Karolína Plíšková (* 21. března 1992) je česká profesionální tenistka, která na okruh ITF vstoupila roku 2006 a profesionálkou se stala v sezóně 2009. Hraje za pražský klub I. ČLTK. Do sezóny 2013 strávila převážnou část kariéry na okruhu ITF, kde získala první titul v roce 2008 na turnaji v Bolu.

Ve své dosavadní kariéře na okruhu WTA Tour vyhrála šest turnajů ve dvouhře a pět získala ve čtyřhře. V rámci okruhu ITF si připsala deset titulů ve dvouhře a šest ve čtyřhře, které většinou vybojovala se svým dvojčetem Kristýnou, která je také profesionální tenistkou. Na žebříčku WTA byla ve dvouhře nejvýše klasifikována v říjnu 2016 na 5. místě a ve čtyřhře pak v témže měsíci na 11. místě.

V juniorské kategorii získala singlový titul na grandslamu Australian Open 2010, když ve finále zdolala Britku Lauru Robsonovou poměrem 6–1 a 7–6. Ve finále ženské dvouhry US Open 2016 ji přehrála druhá hráčka žebříčku a nastupující světová jednička Angelique Kerberová.

V českém fedcupovém týmu debutovala v roce 2015 v utkání světové skupiny proti Kanadě, když nastoupila do úvodního utkání, v němž dokázala ve dvou sadách porazit Françoise Abandovou. Následně porazila ještě ve třetí dvouhře Gabrielu Dabrowskou, čímž zajistila Česku postup do semifinále. Češky v sérii nakonec zvítězily celkově 4:0 na zápasy. Ve finále Fed Cupu 2015 v Praze proti Rusku plnila roli hráčky číslo dvě. Nejprve podlehla Šarapovové, v dalším utkáním však porazila za nepříznivého stavu 1:2 z pohledu Česka Pavljučenkovovou. V závěrečné čtyřhře pak Plíšková a Barbora Strýcová porazily ve třech setech pár Pavljučenkovová a Vesninová a český tým se tak stal vítězem této soutěže.

Na ženském okruhu ITF debutovala v roce 2006, kdy se objevila na turnajích ITF v Chorvatsku. Hlavní soutěže se zúčastnila, hned ve svém druhém turnaji v Cavtatu, kde došla až do osmifinále. Debutu se dočkala i na okruhu WTA, když se pokoušela probojovat z kvalifikace domácího turnaje Prague Open 2006.

Sezónu 2007 začala opět na turnajích ITF v Chorvatsku. Následně hrála na domácím turnaji Prague Open 2007, kde jí organizátoři dali divokou kartu do hlavní soutěže. Konečná přišla hned v prvním kole. Divákům se zde také představila i ve čtyřhře po boku svého dvojčete Kristýny Plíškové. Za celou sezónu se celkem čtyřikrát probojovala do osmifinále a rok ukončila na 860. místě žebříčku.