V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek týdne/2008/06

Z Multimediaexpo.cz


VenusWilliams.jpg

Venus Ebony Starr Williamsová (* 17. června 1980) je slavná americká tenistka, která patří mezi nejlepší hráčky současnosti. Už vyhrála 14 grandslamových titulů, z toho šest ve dvouhře a byla světovou jedničkou. Zvítězila také v obou tenisových turnajích na letních olympijských hrách v Sydney 2000.

Mezi nejlepší hráčky světa vstoupila razantně v roce 1997, když hned při své první účasti na US Open postoupila až do finále, kde ovšem prohrála s Martinou Hingisovou 0:6 a 4:6.

V roce 2000 se Williamsová dočkala. Zvítězila ve Wimbledonu i na US Open, kromě toho získala další tři tituly v WTA Tour. Její účast a účast její sestry zvýšila enormně zájem o tenisový turnaj na olympijských hrách v Sydney 2000. Venus vyhrála obě zlaté medaile, ve dvouhře i se sestrou ve čtyřhře.

Ještě dva roky trvala nadvláda obou sester. Na začátku roku 2001 vyhrály spolu čtyřhru na Australian Open, čímž zkompletovaly svou sbírku deblových titulů z turnajů Grand Slamu. Venus obhájila vítězství ve Wimbledonu i na US Open, ve Flushing Meadows neztratila v průběhu turnaje jediný set. 25. února 2002 se poprvé světovou jedničkou, jako první hráčka černé pleti v historii. Sestry Williamsovy v tomto roce vyhrály dohromady 15 titulů. Na čele světového žebříčku strávila Venus v roce 2002 ve třech oddělených obdobích celkem 11 týdnů...