V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek týdne/2008/48

Z Multimediaexpo.cz


Radek Stepanek 2007 Australian Open R1.jpg

Radek Štěpánek (* 27. listopadu 1978) je profesionální český tenista.

V roce 1999 získal svůj první titul ve čtyřhře, když s Martinem Dammem na turnaji v Praze ve finále porazil americko-ekvádorský pár: Mark Keil/Nicolas Lapentti. Ve čtyřhře získal celkově 12 titulů na okruhu ATP. Od roku 2002 se zaměřoval i na dvouhru, ale stále zůstával úspěšným deblistou.

Ve dvouhře za svou dosavadní kariéru vyhrál dva turnaje ATP, a to v červnu 2005 v Rotterdamu, kde vyhrál nad belgičanem Rochusem a v červenci 2007 v Los Angeles, kde porazil tehdejší světovou devítku - Jamese Blakea. Dvakrát se mu podařilo postoupit do finále turnaje Masters Series - 2004 v Paříži, kde podlehl Maratu Safinovi a 2006 v Hamburku, kde podlehl Tommy Robredovi. Jeho nejlepším výsledkem na grandslamových turnajích je postup do čtvrtfinále ve Wimbledonu 2006. Velký skok v žebříčku udělal díky účasti v semifinále v Montrealu, kde po velké bitvě podlehl na betonu světové jedničce Rogeru Federerovi. Necelý rok poté ho ale porazil na antukovém turnaji v Římě...

Štěpánek byl zasnouben s profesionální tenistkou a bývalou světovou jedničkou Martinou Hingisovou. Jeho současnou přítelkyní je česká tenistka Nicole Vaidišová.