V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek týdne/2009/18

Z Multimediaexpo.cz


BeyoncéKnowlesAAFeb09.jpg

Beyoncé Giselle Knowles (* 4. září 1981) je americká zpěvačka, herečka, producentka, textařka, návrhářka a deseti-násobná držitelka prestižní ceny Grammy.

Proslavila se účinkováním v dívčí formaci Destiny's Child, nejúspěšnější dívčí skupině všech dob, se kterou prodala přes 50 milionů nahrávek.

V roce 2003 vyšla Beyoncé její první sólová deska, kterou nazvala Dangerously in Love. Album se ihned dostalo na první místo prodejnosti v USA a jen za první týden se jej prodalo více než 317 000 kopií. Alba se jen v USA prodalo přes 4 miliony kusů a celosvětově kolem 11 milionů. Při udělovaní cen Grammy za rok 2004 si Beyoncé odnesla hned pět gramofónků a získávala ocenění na všech možných hudebních frontách, včetně označení za nejlepšího mezinárodního umělce.

Druhé sólové album Beyoncé vyšlo 4. září 2006, přesně v den jejích narozenin. Album se opět ihned usadilo na první místo prodejního žebříčku a v prvním týdnu se jej prodalo přes 541 000 kusů. 6. prosince 2006 získala pět nominací na Grammy, z nichž proměnila ve vítězství jednu v kategorii Nejlepší R&B album.

Beyoncé se už objevila v mnoha filmech a narozdíl od ostatních zpěvaček je její filmová kariéra rovněž velmi úspěšná...