V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek týdne/2010/40

Z Multimediaexpo.cz

Gloriaestefan ahoy.jpg

Gloria Estefan (* 1. září 1957) je slavná kubánsko-americká zpěvačka, pětinásobná vítězka ceny Grammy a autorka písní.

Gloria Estefan je jednou z nejznámějších umělkyň světa a je známá jako „Královna latino popu“. S více jak 90 miliony prodaných alb je nejúspěšnější zpěvačkou v historii latinské hudby.

První Gloriino veřejné hudební vystoupení se odehrálo na velké kubánské svatbě, kde ji její budoucí manžel Emilio Estefan, Jr. požádal, aby se přidala k Miami Sound Machine jako zpěvačka. Byla velmi dobře přijata a o několik týdnů později se stala hlavní zpěvačkou této kapely, která v prvních letech své existence vystupovala a nahrávala své písně ve španělštině. Brzo si získali slušný počet fanoušků a v roce 1977 vydali své první LP.

První anglicky zpívaný hit této skupiny byl “Dr. Beat,” který byl na prvních příčkách tanečních hitparád v Evropě a v Anglii a Austrálii se dostal do Top 5. Tento singl pocházel z alba Eyes of Innocence, které bylo vydáno roku 1984. Album Primitive Love bylo vydáno v roce 1986 a se singlem “Conga” dobyli Miami Sound Machine americký trh.

V roce 1988 se také název kapely změnil na Gloria Estefan and The Miami Sound Machine. Začátkem roku 1989 se ztratil i název samotné skupiny a Gloria začala být označována za sólovou umělkyni, ačkoli ji Miami Sound Machine doprovází dodnes.

Roku 1989, po celosvětovém úspěchu singlu “Anything For You” se jejich album Let It Loose přejmenovalo na Anything For You. Bylo to první album kapely, které se dostalo na první místo ve Velké Británii a prodalo se ho tam přes milion kusů. V Holandsku se stalo nejprodávanějším albem roku, bylo 22 týdnů na prvním místě. Velmi úspěšné bylo také v Austrálii a Kanadě a vyneslo Glorii status světové superstar....