Ben Affleck

Z Multimediaexpo.cz

Přejít na: navigace, hledání
Ben Affleck (2003)

Ben Affleck, celým jménem Benjamin Geza Affleck (* 15. srpna 1972, Berkeley, Kalifornie, USA) je americký filmový herec, producent a režisér.

Ben Affleck je ženatý s Jennifer Garner, se kterou má dcerou Violet Anne Affleck. Je znám svými výrazně levicovými názory. V roce 2004 se coby delegát zúčastnil Demokratické konvence. Po určitém propadu jsou jeho poslední filmy (Gone Baby Gone, Smokin' Aces) opět značně úspěšné.

Filmografie

  • 2006 Truth, Justice, and the American Way
    • 2005 Man About Town
  • 2004 Přežít Vánoce (Surviving Christmas)
    • Táta na plný úvazek (Jersey Girl)
  • 2003 Výplata (Paycheck)
    • Láska s rizikem (Gigli)
    • Daredevil
  • 2002 Pomoc!!! Já mám rande (The Third Wheel)
    • Nejhorší obavy (The Sum of All Fears)
    • Ironie osudu / Incident (Changing Lanes)
  • 2001 Jay a mlčenlivý Bob vrací úder (Jay and Silent Bob Strike Back)
    • Daddy and Them
    • Pearl Harbor
  • 2000 Nahoru, dolů (Bounce)
    • Joseph: King of Dreams
    • Falešná hra (Reindeer Games)
    • SNL Fanatic
    • Reindeer Games
    • Riziko (Boiler Room)
  • 1999 Dogma
    • Živelná pohroma (Forces of Nature)
    • 200 cigaret (200 Cigarettes)
  • 1998 Zamilovaný Shakespeare (Shakespeare in Love)
    • Armageddon
    • Fantom (Phantom)
  • 1997 Dobrý Will Hunting (Good Will Hunting)
    • Vraždy po internetu (Office Killer)
    • Hledám Amy / Zoufalec (Chasing Amy)
    • Vem mě s sebou (Going All the Way)
  • 1996 Glory Daze
  • 1995 Flákači (Mallrats)
  • 1993 „Against the Grain“ (TV seriál)
    • Omámení a zmatení (Dazed and Confused)
  • 1992 Školní vázanky / Školní pouta (School Ties)
    • Buffy, přemožitelka upírů (Buffy the Vampire Slayer (nebývá uváděn))
  • 1991 Táta (Daddy (TV))
  • 1988 „The Second Voyage of the Mimi“ (TV)
  • 1987 Hands of a Stranger (TV)
  • 1986 Wanted: The Perfect Guy (TV)
    • Daddy (TV)
  • 1984 „The Voyage of the Mimi“ (TV seriál)
  • 1981 The Dark End of the Street (TV)

YouTube

Ben Affleck – The Town interview at TIFF 2010 (anglicky)
Ben Affleck interview at Leo's (anglicky)


Externí odkazy


Flickr.com nabízí fotografie, obrázky a videa k tématu
Ben Affleck
Commons nabízí fotografie, obrázky a videa k tématu
Ben Affleck