Lil Wayne
Slavíme 12. výročí existence naší Encyklopedie !
Historie největší čistě české encyklopedie se začala psát již 2. listopadu 2006 !
Za 144 měsíců tvrdé práce se nám podařilo radikálně zvýšit kvalitu celého projektu.
Dnes máme obrovské plány a počítáme s dalšími 10 roky rychlého rozvoje...

Z Multimediaexpo.cz

Přejít na: navigace, hledání

Dwayne Michael Carter, Jr. (narozený 27. září 1982), lépe známý pod pseudonymem Lil' Wayne, je americký rapper. Dříve člen skupiny Hot Boys, do labelu Cash Money se přidal ještě jako teenager. Get It How U Live, vydané v roce 1997, bylo jeho první album s Hot Boys a Tha Block is Hot, byl jeho sólový debut, který vyšel v roce 1999. Ještě větší popularity dosáhl vydáním alba Tha Carter v roce 2004, a následným albem Tha Carter II (2005). Na vrchol ho však dostalo Tha Carter III (2008) za které získal různá ocenění, a také osm nominocí na ceny Grammy. Letos se čeká jeho rockový debut s názvem Rebirth, jeho vydání je oznámeno na 18. srpna 2009.


Diskografie

Tha Block Is Hot
Vydáno: 2.listopadu 2005
Pozice v hitparádě: #3 USA
Prodáno v USA: 2,1 miliónů
Certifikace RIAA: 2x Platinum Lights Out
Vydáno: 19.prosince 2000
Pozice v hitparádě: #16 USA
Prodáno v USA: 1,7 miliónů
Certifikace RIAA: Platinum 500 Degreez
Vydáno: 23.července 2002
Pozice v hitparádě: #6 USA
Prodáno v USA: 1 milión
Certifikace RIAA: Gold Tha Carter
Vydáno: 29.července 2004
Pozice v hitparádě: #5 USA
Prodáno v USA: 2 milióny
Certifikace RIAA: Platinum Tha Carter II
Vydáno: 6.prosince 2005
Pozice v hitparádě: #2 USA
Prodáno v USA: 3,9 miliónů
Certifikace RIAA: 2x Platinum Tha Carter III
Vydáno: 2009
Pozice v hitparádě: TBD
Prodáno v USA: TBD
Certifikace RIAA: TBD

Mixtapy

2003: Da Drought (Oficiální)
2004: Da Drought 2 (Oficiální)
2005: Dedication: Gangsta Grillz (Oficiální)
2005: The Suffix(Oficiální)
2006: The W. Carter Collection
2006: The Carter 2 Mixtape: Like Father, Like Son (s Birdman)
2006: The W. Carter Collection 2
2006: Tha Carter 2.5
2006: Tha Carter 2.7
2006: Blow: The I Can't Feel My Face Prequel (s Juelz Santana)
2006: Mixtape Legend
2006: Da Nolia Soldier 4 - The Return of Weezy
2006: Where's My Crown At?
2006: Dedication 2: Gangsta Grillz
2006: From 9/11 To Katrina (s Juelz Santana)
2006: The Color of Money (s Currency)
2006: Southern Slang: A One Man Show
2006: Young Jeezy & Lil Wayne - The Forecast
2006: Lil Weezyana The Mixtape, Vol. 1
2006: Young Money - The Mixtape Volume 1
2006: The Carter Files
2006: Young Money Millionaire
2006: Young Money Millionaire 2
2007: Where's My Crown At? Vol. 2
2007: The Greatest Rapper Alive
2007: None Higher: We Got The Remix (Special Edition)
2007: From 9/11 to Katrina Pt. 2 (s Juelz Santana)
2007: Young Money (The Best Of Lil Wayne)
2007: Da Drought 3
2007: The Greatest Rapper Alive II
2007: Southern G'z (s T.I.)
2007: Lil Wayne & Juelz Santana : Face Off
2007: Wayne's World
2007: Wayne's World Pt. 2
2007: Wayne's World Pt. 3
2007: Wayne's World Pt. 4
2007: Please Say The Baby
2007: Wayne's World 4.5
2007: Young Jeezy and Lil Wayne - Your Favorite Trappers
2007: Best Thing Smokin, Vol. 1
2007: Blood Brothers Mixtape (s The Game)
2007: Lil Wayne Freestyles
2007: The Best Thing Smokin, Vol. 2
2007: Mayor of the South
2007: The Drought Is Over 2 (Carter 3 Sessions)(neoficiální)
2007: WEEZYAVELI :: Weezy F Baby Pt. 3 Double CD(neoficiální)
2007: New Orleans Nightmare 2
2007: The Rapper Eater
2007: From 9/11 To Katrina Part 3
2007: Tha Carter 3 Album Leak
2007: The Best Rapper Alive III
2007: The Drought Is Over 3 (Who Is The Predator)
2007: The Pre-Carter 3
2007: The Carter Meets Cartel
2007: New Orleans Nightmare 3
2007: Where's My Crown At Pt. 3
2007: The Pre-Carter 3
2007: The Leak
2007: I Am Hip Hop
2007: A Milly
2009: Tha Weezyeffect 2

Filmografie


2000: Baller Blockin as Iceberg Shorty
2007: Who's Your Caddy? as Himself
2009: Hurricane Season as Lamont
2009: The Carter as Himself
2009: Like Father, Like Son