V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2013/05

Z Multimediaexpo.cz

Axl Rose 11-2011 Flickr.jpg

W. Axl Rose (* 6. února 1962) je americký hard rockový zpěvák.

Axl vyrůstal v rodině, která se striktně řídila podle Bible. Měl těžké dětství. Tvrdá disciplína a výchova podle Bible jej vedla ke vzpouře proti celé společnosti. Kvůli bouřlivému dospívání a matčině neochotě opustit násilníka Baileyho má Axl vážné potíže se ženami.

Rose projevoval velký zájem o hudbu, zpíval v místním kostele a učil se hrát na klavír. Založil skupinu nazvanou Axl. Jméno skupiny považoval za vlastní a zákonně si osvojil jméno Axl. Během celého mládí měl Axl problémy s policií, byl zatčen více než dvacetkrát a obžalován z činů jako opilost na veřejnoti a napadnutí. V Lafayette se ho pokoušeli zavřit jako notorického kriminálníka a na radu jeho právníka Axl opustil město a odešel do Los Angeles, kde se na začátku 80. let chtěl prosadit v rockové hudbě. Znovu se zde setkává s blízkými přáteli z dětství, mezi kterými je i bývalý člen kapely Axl Izzy Stradlin.

V roce 1986 podepsali Guns N' Roses smlouvu s Geffen Records a v roce 1987 vydali své debutové album Appetite for Destruction. Album ihned úspěch nezaznamenalo a slavným se stalo až po vypuštění několika singlů jako „Welcome to the Jungle“, „Paradise City“ a „Sweet Child O' Mine“.

Ačkoliv byl debut Guns N' Roses úspěšný, brzy se také neblaze proslavili svým divokým způsobem života a užíváním velkého množství drog. Následovaly zrušené koncerty a začaly se šířit fámy o rozpadu kapely. Axl byl v souvislosti s vydáním alba G N' R Lies označován za rasistu. Axl toto obvinění popíral a na MTV Video Music Awards vystoupil spolu s Eltonem Johnem při písni „November Rain“.