V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2013/15

Z Multimediaexpo.cz

Xbox-360S-Console-Set.jpg

Xbox 360 S je následovníkem herní konzole Xbox 360 a je vyroben nadnárodní společností Microsoft. Byl představen v roce 2010 na konferenci E3 (Electronic Entertainment Expo). Redesign provedli krátce po vydání Playstationu 3 Slim. Nový vzhled se velice liší od svých předchůdců. Vyznačuje se ostrými hranami, někteří lidé vidí podobnost s americkými počítači Alienware, nebo tvary bojového letounu F-117, kvůli čemuž dostal neoficiální přezdívku „Stealthbox“. Šasi doznalo jistého zkrášlení spočívající v kompaktnějších rozměrech a velmi elegantním povrchu. Nový model je tak viditelně menší a štíhlejší v přitažlivém černém designu. Je pouze o 25 mm užší než původní herní konzole. Nynější rozměry jsou 270 x 260 x 72 mm (šířka, hloubka, výška na plocho). Není to veliký rozdíl oproti zavedenému PS3 Slim,ale díky své robustnější konstrukci nepotřebuje stojánek, když ho chceme postavit.

Xbox 360 S má přepracovanou vnitřní architekturu se základní deskou Valhalla, který umožňuje o 30% více místa než předchozí desky XCGPU , integrované CPU / GPU / eDRAM čipu pomocí 45 nm výrobního procesu. To jim umožňuje být i menší a klidnější než předchozí verze Xbox 360. Došlo ke sloučení tříjádrového procesoru IBM a grafického jádra ATI Xenos do jednoho čipu (XCGPU), který je nově vyroben 45nm technologií a může nabídnout při stejném výkonu jednodušší typ chlazení i menší spotřebu elektrické energie díky novému napájecímu zdroji (12V), který taktéž znatelně zmenšil svou velikost.

Herní konzole je vybavená optickou DVD mechanikou, podporuje hraní do rozlišení 1080p a zachovává zpětnou kompatibilitu se starším příslušenstvím. DVD mechanika je mnohem tišší. Po vložení DVD media se hlasitost o něco málo zvýší, ale určitě se nemusíme obávat. Kupodivu v tomto směru přestihl Xbox 360 S i svého tenčího konkurenta Playstation 3 Slim 250 GB.