V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2017/07

Z Multimediaexpo.cz

Ashton Kutcher na Time 100 (2010)

Christopher Ashton Kutcher (* 7. února 1978) je americký herec, scenárista, producent, investor a bývalý model.

Svoji kariéru začal jako model. K herectví se dostal v roli Michaela Kelsa v televizním seriálu Zlatá sedmdesátá, který byl vysílán po dobu osmi sezón. Filmový debut přišel s romantickou komedií Brzy to přijde a pozornost publika získal rolí Hele vole, kde mám káru?. V roce 2003 si zahrál v romantických komediích Líbanky, Šílený rande a téhož roku na stanici MTV vytvořil, začal produkovat a moderovat pořad Napálené celebrity. V roce 2004 si zahrál hlavní roli ve filmu Osudový dotek a získal přízeň diváků.

Po účasti v soutěži IMTA v roce 1998, Kutcher podepsal smlouvu s další modelingovou agenturou v New Yorku, objevil se v reklamách pro Calvina Kleina a pracoval v Paříži a v Miláně.

Po svém úspěchu v modelingu, se přestěhoval do Los Angeles. Byl obsazen do mnoha rolí, i přesto, že roli Dannyho Walkera ve filmu Pearl Harbor (2001) (nahrazen Joshem Hartnettem) nevyhrál, včetně Hele vole, kde mám káru? (2000), Líbánky (2003) a Hádej kdo? (2005). V roce 2003 si zahrál v rodinném filmu Dvanáct do tuctu. V roce 2004 si zahrál hlavní roli v dramatickém filmu Osudový dotek, film získal negativní kritiku, ale skvělé tržby. V roce 2003 se stal tvůrcem, producentem a moderátorem show Napálené celebrity, která běžela na stanici MTV. Stal se exkluzivním producentem několika dalších show Krásky a šprti, Aventures in Hollyhood, The Real Wedding Crashers a Opportunity Knocks. Spoustu projektů je produkováno skrz Katalys Films, což je produkční společnost, kterou vytvořil s Jasonem Goldbergem. V roce 2010 produkoval a hrál v akční komedii Vrahouni, v které hrál nájemného vraha. V květnu 2011 bylo oznámeno, že nahradí Charlieho Sheena v seriálu Dva a půl chlapa. Jeho premiéru v seriálu v epizodě "Nice to Meet You, Walden Smidt" sledovalo 28,7 milionů diváků.

Je úspěšným investorem. Je spoluzakladatelem filmy A-Grade Invesments. 29. října 2013 společnost Lenovo oznámila, že najala Kutchera jako produkčního inženýra.