Šablona:Článek dne/2017/11

Z Multimediaexpo.cz

Originální CD Warcraftu III

Warcraft III: Reign of Chaos je strategická počítačová hra společnosti Blizzard Entertainment vydaná 5. července 2002.

Jde o druhé pokračování hry Warcraft: Orcs & Humans a třetí hru ve fiktivním světě Warcraft.

Datadisk ke hře Warcraft III: The Frozen Throne byl vydán s ročním odstupem 1. července 2003.

Warcraft III obsahuje čtyři hratelné rasy, a to Lidi a Orky, kteří se již objevili v předešlých hrách, a noční elfy a nemrtvé, kteří jsou v příběhu Warcraftu novinkou. V single-player kampani si stejně jako ve StarCraftu zahrajete za všechny rasy v postupném příběhu. Mód multiplayer dovoluje hru proti jiným hráčům, přes internet, ale i hru proti počítačem kontrolovaným postavám stejně jako v single-player módu.

Děj hry začíná po mnohaletém klidu ve chvíli, kdy se mladému vůdci Hordy Thrallovi ve snu zjeví bývalý mocný kouzelník a nyní prorok Medivh a vyzve jej k ukončení bojů s lidskou Aliancí, opuštění země Lordaeronu a vyhledání západního kontinentu Kalimdor. Thrall toto varování poslechne a společně s osvobozenými azerothskými orky odpluje.

Medivh zatím v podobě havrana zaletí do Lordaeronu, kde právě Král Terenas jedná s Arcimágem Antonidasem o nákaze, jež postihla severní území. Medivh se k diskuzi přidá a přesvědčuje krále k tomtéž kroku jako přesvědčil Thralla. Terenas pokládá proroka za blázna a neuposlechne. Medivh poté letí do města kouzelníků, Dalaranu a zkusí totéž u Antonidase. Ten je však stejně skeptický jako Terenas. Jejich rozhovor tajně sledovala Antonidasova studentka Jaina Proudmoore. Antonidas jí pošle na pomoc lordaereonskému princi Arthas Menethilovi, který mezitím se svým paladinským mistrem, Utherem Lightbringerem, zlikvidovali orkské pány mečů klanu Blackrock. Všichni se potom poprvé střetávají s nemrtvými, které řídí kult "Zatracených" pod vedením necromancera Kel'Thuzada, kteří roztrušují po vesnicích nakažené obilí, které poddané změní na jeho zvrácené služebníky. Společně pak odhalují stále chmurnější informace...