V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek týdne/2008/37

Z Multimediaexpo.cz


Anna Kournikova DF-SD-04-04709.jpg

Anna Kurnikovová (* 7. června 1981) je bývalá profesionální ruská tenistka a současná modelka.

Narodila se v Moskvě, v bývalém Sovětském Svazu. Její rodina později emigrovala do Spojených států. V současnosti se zdržuje v Miami na Floridě. Proslavená svojí krásou a po pás dlouhými blond vlasy stejně, jako svou tenisovou hrou, se stala jednou z nejznámějších tenisových hráček na celém světě, dokonce i mezi těmi, kteří tenis nesledují. Na vrcholu slávy jí fanoušci, kteří často hledají fotky Kournikové, způsobili, že patří mezi nejčastěji vyhledavané výrazy na vyhledávači Google.

Její tenisová kariéra v nejvyšší lize se zkrátila na minulých pár roků a asi definitivně skončila kvůli problémům s páteří. Dosáhla pár úspěchů v dvojhrách, ale její specialitou byli čtyřhry, ve kterých byla také světovou jedničkou. Se svou partnerkou Martinou Hingisovou vyhrála titul Grand Slam v Austrálii v letech 1999 a 2002.

Styl hry Kournikové je vhodný pro čtyřhry. Byla porovnávaná s takovými hráčkami jako Pam Shriverovou a Peterem Flemingem. Na základě jejich vzhledu, se Hingis a Kournikova žertovně nazvali tenisové Spice Girls...