V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek týdne/2008/47

Z Multimediaexpo.cz


Cameron Diaz 2005.jpg

Cameron Michelle Diaz (* 30. srpna 1972) je americká herečka a bývalá modelka, která byla několikrát nominována na prestižní ocenění Zlatý glóbus.

Ve věku necelých 16 roků začala svou kariéru jako modelka. Diaz podepsala smluvu s asi nejlepší modelingovou agenturou - Elite Model Management. V následujících několika letech jí modeling umožnil cestovat po celém světě a spolupracovat tak s největšími společnostmi. Předváděla modely pro takové lidi jako Calvin Klein a Levi's Jeans a díky tomu dosáhla velmi rychle úspěchu v modelingu během počátku své vyjímečné kariéry.

Ve věku 22 roků se Diaz zúčastnila konkurzu na film Maska s Jimem Carrey. K jejímu vlastnímu překvapení, ačkoliv neměla žádné předcházející herecké zkušenosti, byla obsazená do hlavní ženské role. Později opět získala výraznější úspěch díky filmům My Best Friend's Wedding a Něco na té Mary je.

Získala uznání kritiky za účinkování ve filmu V kůži Johna Malkoviche. Diaz rovněž zazářila v úspěšné adaptaci Charlieho andílků a v následném pokračování a propůjčila svůj hlas hlavní postavě ve filmu Shrek, za kterou dostala 10 miliónů dolarů...