V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek týdne/2008/50

Z Multimediaexpo.cz


LindaEvangelista.jpg

Linda Evangelista (* 10. května 1965) je kanadská supermodelka, která spolu s Christy Turlington, Claudií Schiffer, Cindy Crawford a Naomi Campbell patří k pěti absolutně nejvýznamnějším supermodelkám na světě.

Ačkoliv měla již od počátku podporu agenta známé modelingové agentury její cesta na vrchol modelingu nebyla zrovna lehká. Začala totiž v New Yorku, kde podepsala kontrakt s agenturou Elite Model. Potom sbírala zkušenosti jako fotomodelka a nakonec nafotila snímky pro velmi prestižní módní časopis Vogue. Tři roky čekaní na focení pro Vogue se vyplatili, protože šnůra zakázek, které přišli potom jí bohatě vynahradili ztracený čas. Kromě toho, že její tvář zdobila magazíny z celého světa, účinkovala v nejrůznějších reklamních kampaních pro obrovské množství prestižních společnosti.

Linda Evangelista je známá také pod přezdívkou žena – chameleón, protože doslova zbožňuje všechny možné vlasové kreace (během 4 let si změnila barvu vlasů přesně 17 krát) a je neuvěřitelně přizpůsobivá. Prohlédnout si galerii jejich fotografií je zajímavé divadlo o různých podobách jedné ženy.

Stejně jako její kolegyně, supermodelka Helena Christensen, účinkovala ve videoklipu Chrise Isaaca. Do svých dvou hudebních klipů Lindu angažoval i slavný zpěvák George Michael – v hudebních hitech "Freedom 90" a "Too Funky" – ztvárnila supermodelku. Aby si tento trend uchovala objevila se rovněž v Unzipped od Isaaca Mizrahiho a v Catwalku - dokumentárně laděném videu od Christy Turlington.

Linda spolu s Christy Turlington a Naomi Campbell vytvořili slavnou The Trinity (Trojici), která na konci 90-tých let naprosto dominovala celému módnímu průmyslu...