Black-Friday-2019-12-Multimediaexpo.png

Sean Connery

Z Multimediaexpo.cz

Přejít na: navigace, hledání
Sean Connery (1980)

Sir Thomas Sean Connery (* 25. srpna 1930, Edinburgh) je skotský herec, producent, držitel oskara. Proslavilo ho ztvárnění filmové postavy Jamese Bonda, kterého ztvárnil v šesti filmech. V současnosti žije v USA, kde má za sebou natáčení desítek filmových rolí.

Obsah

Herecká filmografie

  • 1955 – Lilacs in the Spring
  • 1957 – Action of the Tiger
  • 1957 – Anna Christie (TV film)
  • 1957 – Hell Drivers
  • 1957 – No Road Back
  • 1957 – Time Lock
  • 1958 – Another Time, Another Place
  • 1958 – Women in Love (TV film)
  • 1959 – Darby O'Gill and the Little People
  • 1959 – Square Ring, The (TV film)
  • 1959 – Tarzanovo největší dobrodružství
  • 1960 – An Age of Kings (TV seriál)
  • 1960 – Colombe (TV film)
  • 1960 – Without the Grail (TV film)
  • 1961 – Anna Karenina (TV film)
  • 1961 – On the Fiddle
  • 1961 – The Frightened City
  • 1962 – Dr. No / Doktor No
  • 1962 – Nejdelší den
  • 1963 – Srdečné pozdravy z Ruska
  • 1964 – Goldfinger
  • 1964 – Bezcharakterní žena
  • 1964 – Marnie
  • 1965 – Pahorek
  • 1965 – Thunderball
  • 1966 – Krásné šílenství
  • 1966 – Un monde nouveau
  • 1967 – Žiješ jenom dvakrát
  • 1968 – Shalako
  • 1969 – Male of the Species (TV film)
  • 1970 – Molly Maguires
  • 1971 – Diamanty jsou věčné
  • 1971 – Andersonovy nahrávky
  • 1971 – Červený stan
  • 1973 – The Offence
  • 1974 – Vražda v Orient expresu
  • 1974 – Zardoz
  • 1975 – Muž, který chtěl být králem
  • 1975 – Vítr a lev
  • 1975 – Výkupné
  • 1976 – Další muž
  • 1976 – Robin a Mariana
  • 1977 – Příliš vzdálený most / Vzdálený most
  • 1979 – Kuba
  • 1979 – Meteor
  • 1979 – První velká vlaková loupež / Velká vlaková loupež
  • 1979 – The American Film Institute Salute to Alfred Hitchcock (TV)
  • 1981 – Zloději času / Bandité času
  • 1981 – Outland
  • 1982 – Pět dní jednoho léta
  • 1982 – Sword of the Valiant: The Legend of Sir Gawain and the Green Knight
  • 1982 – Wrong Is Right
  • 1983 – Nikdy neříkej nikdy
  • 1986 – Highlander
  • 1986 – Jméno růže
  • 1986 – Bonds Are Forever (video film)
  • 1987 – Neúplatní / Nedotknutelní
  • 1988 – Můj život bez tebe
  • 1988 – Pevnost / Caldwellův případ
  • 1989 – Indiana Jones a poslední křížová výprava
  • 1989 – Rodinný podnik
  • 1990 – Hon na ponorku
  • 1990 – Ruský dům
  • 1991 – Highlander II – Síla kouzla
  • 1991 – Král zbojníků Robin Hood / Robin Hood: Král zbojníků
  • 1992 – Šaman
  • 1993 – Vycházející slunce
  • 1994 – Highlander: The Animated Series" (TV seriál)
  • 1994 – Správný muž v Africe / Správný chlap v Africe
  • 1995 – První rytíř
  • 1995 – Vražedné alibi
  • 1996 – Dračí srdce
  • 1996 – Skála
  • 1998 – 30 Years of Billy Connolly" (TV seriál)
  • 1998 – Mstitelé
  • 1998 – Podoby lásky / Srdce ti napoví
  • 1999 – Past
  • 2000 – Osudové setkání
  • 2003 – Liga výjimečných

Dokumentární filmografie

  • 1972 – Espana campo de golf
  • 1975 – The Dream Factory
  • 1982 – G'ole!
  • 1984 – James Bond 007: Coming Attractions (TV film)
  • 1987 – Happy Anniversary 007: 25 Years of James Bond (TV film)
  • 1987 – Rosa dei nomi, La
  • 1995 – Behind the Scenes with 'Goldfinger' (video film)
  • 1995 – Behind the Scenes with 'Thunderball' (video film)
  • 1995 – James Bond 007: Yesterday and Today (video film)
  • 1995 – Three Decades of James Bond 007 (video film)
  • 1995 – World of 007, The (TV film)
  • 1997 – Sean Connery Close Up (video film)
  • 1997 – Sean Connery, an Intimate Portrait
  • 1997 – Secrets of 007: The James Bond Files, The (TV film)
  • 1998 – Junket Whore
  • 1999 – And the Word Was Bond
  • 1999 – Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV film)
  • 1999 – Příběh Jamese Bonda (TV film)
  • 2000 – Inside 'Dr. No' (video film)
  • 2000 – The BBC and the BAFTA Tribute to Michael Caine (TV film)
  • 2001 – Behind the Scenes: Finding Forrester (video film)
  • 2002 – Best Ever Bond (TV film)
  • 2002 – Bondovy dívky jsou věčné (TV film)
  • 2002 – James Bond: A BAFTA Tribute (TV film)
  • 2002 – Premiere Bond: Die Another Day (TV film)
  • 2006 – Sean Connery – pocta za celoživotní dílo (TV film)

YouTube

Sir Sean Connery Salutes Al Pacino
at the AFI Life Achievement Award
Pierce Brosnan Salutes Sean Connery
at the AFI Life Achievement Award


Sean Connery 1971: The BBC Interview HD
Top 10 Sean Connery Performances


Externí odkazy


Flickr.com nabízí fotografie, obrázky a videa k tématu
Sean Connery
Commons nabízí fotografie, obrázky a videa k tématu
Sean Connery
Osobní nástroje
Jmenné prostory
Varianty
Akce
Hlavní funkce
Navigace
Nástroje
Příspěvky a dary
Další informace