V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2017/02

Z Multimediaexpo.cz

Kate Moss v roce 2014.

Katherine Ann Moss, (* 16. ledna 1974) je anglická supermodelka a módní návrhářka. Je známou štíhlou postavou, zajímavými vztahy a ikonickými reklamními kampaněmi. Objevila se na více než 300 obálkach časopisů.

Moss se narodila v Addiscombe, v londýnském samosprávním městě Croydon v Anglii. Navštěvovala základní školu Ridgeway, potom Vysokou školu Riddlesdown, ale nebyla známa svým akademickým úspěchem, ačkoliv vynikala v sportu.

Objevila jí ve věku 14 roků Sarah Doukas (zakladatelka Storm Model Management) v roce 1988, na letišti JFK v New Yorku, po prázdninách na Bahamách. Kariéra Mossové začala, když jí Corinne Day nafotil černobílé fotky pro britský časopis The Face ve věku 15 roků, v sérii fotek zvané "The Third Summer of Love". Moss se stala antimodelkou v 90-tých letech jako protiklad k modelkám té doby, jako Cindy Crawford, Claudia Schiffer a Naomi Campbell, které měli vysoké ženské postavy.

V roku 1993 uvedla tulácký styl ve značně zveřejňované kampani pro Calvina Kleina, která zahrnovala také nahé pózování v reklamách na parfémy této značky Obsession. Moss okouzlila módní průmysl navzdory nezvykle malé výšce na předvádění na mole a pracuje pro takové elitní domy jako Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Versace, Burberry, Chanel, Missoni, Dior, Longchamp a David Yurman.

Moss se zúčastňuje kampaní pro největší italské, francouzské, americké a britské návrháře jako Dior, Yves Saint-Laurent, Burberry, Rimmel a Bvlgari. Je zobrazovaná v největších módních časopisech jako UK Vogue, US Vogue, a francouzském Vogue, mezi jinými jsou to Man, Vanity Fair, Face a W. Moss se objevila na obálce Vogue minimálně 23-krát a 17-krát na titulní straně vydaní časopisu W, přičemž jedno číslo časopisu s 9 různými obaly znázorňuje tuto modelku. W dokonce označil Kate svojí múzou. Pracuje s nejznámějšími současnými fotografy v módním průmyslu, jako jsou Mario Testino, Mario Sorrenti, Steven Klein a Juergen Tellerem. Vyhrála prestižní ocenění Vogue/CFDA award udělované Fashion Designers of America (americkými módními návrháři) v červnu 2005.