V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek týdne/2009/35

Z Multimediaexpo.cz


Claudia.jpg

Claudia Schiffer (* 25. srpna 1970) je německá supermodelka a herečka, která dosáhla vrcholu svojí popularity v 90–tých letech 20. století.

Jako malá toužila po práci advokátky v úspěšné firmě svého otce Heinza Schiffera. Všechny její plány na studium se však zhroutili jednoho říjnového večera roku 1987, když si jí v nočním klubu všiml Michel Levaton (agent modelingové agentury Metropolitan).

Odletěla do Paříže na své první fotosnímky a jen o několik týdnů později se její fotky objevili v prestižním Elle. Už v roce 1989 udělala svoje první kroky na mole pro společnost Chanel a ve stejném roce také odmaturovala. Na začátku 90. let pracovala pro společnost Guess? v reklamách na džíny, čím se dostala do povědomí lidí v USA a stala se, vedle Nadji Auermann, nejznámější německou supermodelkou.

Díky svým výrazným modrým očím a andělskému vzhledu se její tvář rychle dostala na obálky známých časopisů jako Elle, Harper's Bazaar, Vogue, Cosmopolitan, Vanity Fair, Time Magazine a mnohé další se pyšnili obálkou s její tváří. Získala značky jako Versace, Ralph Lauren, Yves Saint Laurent, Valentino, Badgley Mishka, Christian Dior, Louis Vuitton a mnoho jiných. Objevila se ve velkém množství filmů a hudebních klipů.

Claudia Schiffer je také známá jako jedna z pětice modelek vytvářejících styl, které se od 1990 začínali prosazovat ve světě showbyznysu jako světově uznávané celebrity, které odmítali působit jen jako chodící reklama na oblečení. Claudia se stala, spolu s Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell a Lindou Evangelistou, asi nejznámější modelkou všech dob...