Pečení
4. září začíná nová soutěž pro všechny editory naší encyklopedie !
Vytvořte si do pátku 5.10. svůj účet na Multimediaexpo.cz a udělejte min. 30 slušných editací.
Ze všech aktivních editorů vybereme 3 nejlepší (8.10. 2018) a každý dostane špičkové ceny:
První a nejlepší editor dostane odměnu 500 Kč a status privilegovaného RCRedaktora.
Druhý editor dostane odměnu 400 Kč a status privilegovaného RCRedaktora.
Třetí editor dostane odměnu 200 Kč a status privilegovaného RCRedaktora.

Z Multimediaexpo.cz

Přejít na: navigace, hledání

Pečení je tepelná úprava pokrmu prováděná v troubě nebo v pekařské peci vyhřáté na teplotu 150°C až 250 °C (podle druhu pokrmu). Teplo se v pokrmu šíří vedením, a vzhledem k tomu, že se většinou pečou větší kusy, trvá pečení dlouho. Proti připalování na povrchu se pokrmy polévají šťávou, proti připalování od pečicí nádoby se teplota snižuje podléváním vodou (max. teplota varu 100°C). Dokud je na pekáči alespoň trochu vody, maso se nepřipálí. Když se ale všechna voda vypaří, teplota už může stoupnout nad 100 °C a maso se začne pálit .

Související články

Externí odkazy