V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2010/19

Z Multimediaexpo.cz

ETalk2008-Daria Werbowy.jpg

Daria Werbowy (* 19. listopadu 1983) je ukrajinsko–kanadská supermodelka.

Když měla 3 roky, její ukrajinský rodiče se přestěhovali do Mississauga, obce na předměstí Toronta v Kanadě. Později navštěvovala Střední školu v Cawthra Parku. Jako uznávaná modelka byla romanticky spojována s hercem Joshem Hartnettem. Daria Werbowy se nikdy nechtěla vážněji věnovat modelingu, ale svůj názor změnila, když v sobě objevila talent pro tento byznys.

Jakmile přešla k Elite Model získala několik výborných objednávek, ale ještě stále nedosáhla významnějšího mezinárodního úspěchu. Když si však vynikající hledač talentů z Elite Canada – Elmer Olsen založil svojí vlastní agenturu, Werbowy s ním začala spolupracovat a její kariéra se konečně pořádně rozběhla. Po pár letech pod hlavičkou International Management Group (IMG), získala Werbowy konečně uznání na mezinárodním modelingovém poli.

Ačkoliv už uvolnila post světové jedničky v modelingu, nadále drží rekord největšího počtu otevřených a uzavřených módních show v jedné sezóně. Až do dnešního dne seznam jejich klientů zahrnuje podniky jako Roberto Cavalli, Gucci, Hermes, Louis Vuitton, Versace, Missoni, Valentino, Chanel, Lancôme, David Yurman, Prada, Yves Saint–Laurent a byla dohromady na 21 obálkách časopisů Vogue. Hned ve své první sezóně podzim/zima 2003 Werbowy “uchvátila” pro sebe dvě z nejžádanějších zakázek ve světě modelingu: focení na obálku Vogue (hned třikrát, v červenci, srpnu a v říjnu) a reklamní kampaň podzim/zima pro Pradu. V červenci 2007 Forbes označil Dariu za 9. nejlépe vydělávající modelku na světě po hvězdách jako Karolína Kurková, Natalia Vodianová, Carolyn Murphy, Alessandra Ambrosio, Adriana Lima, Heidi Klum, Kate Moss a Gisele Bündchen...